Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het ontwerp van de Achterhoekse vlag

Is het ontwerp van de Achterhoekse vlag rechtenvrij?

Ja, op enkele heel eenvoudige spelregels na.

Je mag er dus in bijna alles mee doen. De rechten van het ontwerp van de vlag zijn in bezit van Stichting PakAn. Stichting PakAn heeft al voor de ontwerpfase van de vlag besloten deze rechten ter beschikking te stellen aan eenieder die er iets mee wil doen.

Mag ik het ontwerp inzetten voor commerciële initiatieven?

Ja. Daar gelden geen restricties voor. Sterker nog, we juichen het alleen maar toe! Ook als bedrijven, verenigingen of wie dan ook de vlag aan zijn beeldmerk wil toevoegen is dat toegestaan.

Uiteraard geld wel dat andere merkrechten zoals van de Zwarte Cross, Grolsch of andere partijen gerespecteerd moeten worden.

  Kan ik een formele verklaring krijgen van het vrijgeven van de rechten?

  Nee, Stichting PakAn verkondigt publiekelijk dat zij de rechten van dit ontwerp vrijgeven, maar gaat niet aan partijen schriftelijk een verklaringen hiervoor geven. Het ontwerp van de vlag is simpelweg gewoon vrij voor iedereen om te gebruiken.

  Veelgestelde vragen over de kwaliteit van de Achterhoekse vlag

  Waarvan is de Achterhoekse vlag gemaakt?

  Vlaggen die verkocht worden via de websites en de verkoopadressen zoals die op deze site vermeld staan, zijn van goede kwaliteit. Ze zijn gemaakt van driedraads glanspolyester met een gewicht van 115 gram/m2.

  Er zijn inmiddels ook andere aanbieders van de Achterhoekse vlag. Deze komen niet via onze leverancier Bos Vlaggen en daar hebben wij uiteraard de specificaties niet van.

  Wat is de levensduur van de Achterhoekse vlag?

  Het ontwerp heeft wat ons betreft het eeuwige leven, maar dat geldt niet voor de stoffen vlag die in weer en wind buiten hangen. Voor bedrijfsvlagen die permanent buiten hangen, wordt zoals in de branche gebruikelijk is aangehouden dat ze 3 tot 4 keer per jaar vervangen moeten worden om representatief te blijven.

  Zeker de kleinere vlaggen zullen niet zo vaak vervangen hoeven te worden, maar vlaggen slijten dus wel. Bedenk ook dat van iedere vlag die verkocht wordt via de verkoopkanalen die op deze website staan, een bijdrage gaat naar Stichting PakAn. Via Grolsch en de Zwarte Cross webshop zelfs 100% van de marge.

  Veelgestelde vragen over de verkoop van de Achterhoekse vlag

  Wat gebeurt er met de winst op verkoop van de Achterhoekse vlaggen?

  De winst die wordt gemaakt op de verkoop van Achterhoekse vlaggen via de websites van Grolsch en de Zwarte Cross komt volledig ten goede aan Stichting PakAn! www.anpakken.nl

  Welke formaten zijn er beschikbaar?

  De Zwarte Cross verkoopt via zijn webshop de volgende formaten (in cm’s): 40x60, 100x150, 150x225, 200x300 en wimpels (300x25). Grolsch verkoopt via zijn webshop het formaat 100x150

  Welke formaten zijn er beschikbaar bij de winkels die op deze website staan (http://achterhoeksevlag.nl/koop-zon-vlag/)?

  Dat kunnen wij helaas niet aangeven. Deze winkels hebben verschillende formaten beschikbaar en wij hebben daarvan helaas niet de actuele voorraad statussen beschikbaar. Om zeker te zijn adviseren wij vooraf contact op te nemen met de betreffende winkel.

  Veelgestelde vragen over andere producten op basis van de Achterhoekse vlag

  Welk artikelen op basis van het Achterhoekse vlag ontwerp zijn er nog meer beschikbaar?

  In de webshop van de Zwarte Cross zijn stickers van het formaat 6x9cm beschikbaar. Ook worden deze verkocht bij verschillende winkels die op deze website vermeld worden, maar om zeker te zijn of bij deze verkooppunten stickers beschikbaar adviseren wij vooraf contact op te nemen met de betreffende winkel.

  Daarnaast zijn er diverse partijen die andere artikelen hebben geproduceerd. Zoals hiervoor beschreven juichen wij dit soort initiatieven alleen maar toe, het ontwerp is vrij beschikbaar om hiervoor te gebruiken. Echter zijn Grolsch, de Zwarte Cross of Stichting PakAn hier op geen enkele wijze verder bij betrokken.

  Waar kan ik al deze artikelen vinden?

  Wij hebben een groot deel van deze initiatieven gedeeld op de Facebookpagina van de Achterhoeksevlag (https://www.facebook.com/Achterhoeksevlag/)

   Gaan de initiatiefnemers Grolsch, de Zwarte Cross en Stichting PakAn nog andere artikelen maken met de Achterhoekse vlag?

   Daar zijn deze partijen wel mee bezig, maar om welke artikelen dit gaat en op welke termijn, kunnen wij helaas nog niet melden.

   Stond jouw vraag hier niet tussen?

   Stuur dan een mail naar naar [email protected]